joi, 19 noiembrie 2015

5-RUGACIUNI PENTRU CEI CARE DORESC SA SE CASATOREASCA


"O Doamne, eu stiu ca fericirea mea este sa te iubesc pe Tine din tot sufletul meu, din toata inima mea, cu toata puterea mea si sa implinesc voia Ta cea sfanta.
Indrepteaza Doamne sufletul meu si umple inima mea de bucurie si cu harul Tau. Vreau sa fac doar voia Ta, caci Tu esti Domnul Dumnezeul meu si Ziditorul meu.
Pazeste-ma Doamne de mandrie si de iubirea de sine; intelepciunea, smerenia si fecioria sa infrumuseteze chipul meu. Trandavia nu este pe placul Tau si naste patimi.
Da-mi Doamne dorinta, spor si putere de munca, si binecuvinteaza toate faptele mele, cu prosperitate, noroc bun si dragoste.
Tu ai poruncit oamenilor sa traiasca in casnicie cinstita. Asadar invredniceste-ma si pe mine, Parinte, de acesta chemare sfanta a Ta, nu pentru implinirea poftelor mele, ci pentru implinirea voii Tale. Caci Tu insuti ai spus: "Nu este bine sa fie omul singur pe Pamint” si i-ai dat femeie intru ajutor, si i-ai binecuvantat ca sa creasca si se inmulteasca ei.
Auzi acesta smerita rugaciune a mea, pe care o inalt Tie din adancul inimii mele: Da-mi un(o) sot(sotie)cinstit(a) si binecredincios(a), pentru ca impreuna in intelegere, iubire si pace, sa Te slavim pe Tine Mult Milostive Doamne Iisuse Hristoase si tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, intotdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.


***Rugaciunea a-II-a***
"Stapane Doamne Dumnezeul nostru care L-ai zidit pe om din pamant si cu suflarea gurii Tale I-ai dat suflet -Cela ce ai zis ca nu este bine sa fie omul singur pe pamant ci "sa-i facem lui ajutor si din coasta lui ai zidit femeia" -Cel ce ai calatorit cu sluga Patriarhului Avraam in Mesopotamia, ca sa-i dea fiului sau Isaac,femeia sa, si prin mijlocirea scoaterii de apa le-ai aratat lor pe Rebeca.
Insuti Stapane al cerului si al pamantului, asculta si rugaciunea noastra si priveste cu mila si cu indurare asupra robului Tau (N.) si fii cu dansul cum ai fost cu Avraam si cu Isaac.
Asculta rugaciunea lui, cum ai ascultat-o pe a robului care a cerut de la Tine semn asupra sotiei sale. Binevoieste asupra lui, cum ai binevoit asupra parintilor nostri, nu te uita la pacatele noastre, care opresc multimea indurarilor Tale; si dezleaga orice legatura ce este asupra lui.
Da-i Doamne o sotie spre ajutor plina de fapte bune, ca in pace si unire traind ei, sa slaveasca Prea Cinstitul si de mare cuviinta numele Tau al Tatalui si al Fiului si al Sf. Duh acum si pururea si in vecii vecilor, Amin."
                             

  ***Rugaciunea a-III-a***
"Asculta, Doamne, rugaciunea robului Tau (numele) si nu o lasa fara raspuns.
Tu, cel care ai rinduit ca barbatul sa lase pe tatal si pe mama sa si sa se uneasca cu femeia sa; Tu, care ai binecuvintat nunta si ai aratat curatenia ei; Tu care ai primit la Tine pe amandoi sotii ce au dus viata fara pacate; randuieste, Doamne, dupa voia Ta, ca la vremea potrivita, robul Tau (numele), sa-si intemeieze o familie.
Pentru ca viata sa sa nu fie traita in pacat si trupul sau sa nu fie intinat de patimile si batjocoririle diavolesti. Ajuta Doamne pe robul Tau (se spune numele), sa gaseasca o sotie credincioasa, blanda si iubitoare, buna si harnica, care sa-i fie mereu alaturea pina la trecerea in imparatia Ta. Te rog Doamne, vino in ajutorul sau, caci numai Tu stii ce e in adancul inimilor oamenilor. Si daruieste-i Doamne lui X (numele), un camin linistit, plin de dragoste si de intelegere, pentru ca el sa Te laude mereu, in vecii vecilor, de-a pururea. Amin”
                               

***Rugaciunea a-IV-a***
”Doamne, ajuta-ma, sa mi gasesc o sotie credincioasa, buna, blanda si iubitoare, alaturi de care sa fac tot binele si care sa mi fie podoaba! Nevointa este pentru sot o sotie necredincioasa si nevointa este pentru o sotie, un sot necredincios.
Tu ai randuit ca omul sa si lase pe tatal sau si pe mama sa si sa se uneasca cu femeia sa si sa fie amandoi un singur trup, si ceea ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta!
Vino Doamne si in inimile acestor tineri (numele), care se roaga Tie, caci numai Tu stii ceea ce este in adancul sufletului fiecaruia!
Si ajuta-ma Doamne pe mine nevrednicul, sa fac alegerea cea buna si indeparteaza intristarea sufletului meu. Doamne,vino si te salasluieste intru mine si intru noi, totdeauna,acum si pururea si-n vecii vecilor! Amin.”
                             
 ***Rugaciunea a-V-a***
”Doamne Dumnezeul nostru, te rog ajuta-ma si pe mine sa-mi intilnesc sufletul meu pereche, care sa fie dupa placul Tau si al meu, cu care sa-mi formez o familie, sa ne iubim si sa ne respectam reciproc, sa fim impreuna la bine si la rau, pina la adinci batrineti. Ai mila Doamne de sufletul meu singuratic si deznadajduit, si ajuta-ma Doamne sa imi intilnesc sufletul meu pereche, si sa-mi intemeiez o familie cit mai curind. Amin”
-Doamne,Iti multumesc pentru ca ai indrumat iubirea spre mine!
-Doamne,Iti multumesc ca m-ai facut demn de dragostea Ta si de cea a oamenilor!
-Iubirea Ta ma implineste.Doamne,Iti voi fi vesnic recunoscator.Amin.
  Slava Tatalui,Fiului si Sf.Duh si acum si pururea si-n vecii,vecilor.Amin. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu