miercuri, 24 mai 2017

25 Mai - Inaltarea Domnului


Inaltarea Domnului este praznuita la 40 de zile dupa Inviere, in Joia din saptamana a VI-a, dupa Pasti. Anul acesta o sarbatorim pe 25 mai. Este cunoscuta in popor si sub denumirea de Ispas.  Hristos S-a inaltat la cer de pe Muntele Maslinilor, in vazul Apostolilor si a doi ingeri. Ingerii le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos, ca acestia sa nu se lase coplesiti de durerea despartirii. Din Sfanta Scriptura aflam ca Mantuitorul Si-a ridicat mainile, binecuvantandu-i pe ucenici, iar pe cand ii binecuvanta S-a inaltat la cer (Luca 24, 51), in timp ce un nor L-a facut nevazut pentru ochii lor (F.A. 1,9). Adeseori Dumnezeu le-a vorbit oamenilor din nor, fenomen prin care se manifesta energiile divine, menite sa reveleze prezenta Divinitatii, dar sa o si ascunda.
Cea mai veche mentiune despre sarbatoarea Inaltarii Domnului o gasim la Eusebiu din Cezareea, in lucrarea "Despre sarbatoarea Pastilor", compusa in anul 332. Din aceasta lucrare reiese ca Inaltarea Domnului era sarbatorita in acea vreme odata cu Rusaliile, la 50 de zile de la Invierea lui Hristos. Spre sfarsitul secolului al IV lea, inceputul secolului V, sarbatoarea Inaltarii s-a despartit de cea a Pogorarii Sfantului Duh (Rusaliile), fiind praznuita in a 40-a zi dupa Inviere, data care va ramane stabilita pentru totdeauna in calendarul bisericesc.
Inaltarea lui Hristos intru slava si sederea Sa de-a dreapta Tatalui este chipul deplinei indumnezeiri a umanitatii Lui. Prin toate actele Sale, intrupare, moarte, inviere El a indumnezeit treptat firea omeneasca pe care a asumat-o, dar prin Inaltare a transfigurat-o pe deplin. Datorita transfigurarii supreme a trupului Sau, Hristos poate deveni interior celor care cred in El. Inaltarea Domnului nu inseamna retragerea Sa din creatie, pentru ca El continua sa fie prezent si lucrator prin Sfantul Duh.
Inaltarea cu trupul la cer este o marturie a faptului ca omul a fost creat pentru vesnicie, caci Fiul nu Se infatiseaza Tatalui numai ca Dumnezeu, ci si ca Om.
Hristos prin Inaltarea Sa, nu arata doar unde trebuie sa ajunga omul, ci se face cale si putere, ca omul sa ajunga la aceasta stare. El sade pe tronul dumnezeiesc al slavei, dar si locuieste in inima celor ce-L iubesc. Asa putem intelege paradoxul: Hristos este inaltat si in drum spre inaltare cu fiecare dintre noi.

Inaltarea Domnului - Ziua Eroilor
Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si sarbatoare nationala bisericeasca. In aceasta zi, in toate bisericile din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului.

 

42 de comentarii:

  1. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa fie functiile noastre vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este Traditiile,de Cimpoca, aici in sat a parintilor, bunicilor, si a mea,sintem sfinti in acatistul sfantului Zamfir, Teona, Teotempt,, Sinclitichia,sint comertul munca, invatatura noastre inventiile corecte de 10 sfintite la zeita CERES Munca Socialista abataje toti vesnic, de Dragaica vesnic.1900-etern[sa avem loturi si bani medicamente drepturi ca Sas, vesnic].,sint dusmana pe soramea motivul corect vesnic, si mama fraiso tata sorusa Auri,si bunicii fratii si sora, vesnic motive clare de 10 vesnic[juram verighete vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  4. Sint in juramant cu Mariile corect de 13 arian sovietic 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sint doctor la Apollo, cu sinecura toti impartit frateste legionara cu banda neagra albastra,capela alba cu rosu,geanta mea de felcera la rommii negrii telepatic 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa stie oamenii adevarul procuraturii vesnic sa aiba tata afacerile mele in casa de zidarie 1900-vesnic[semnul soarelui vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  7. Au oamenii marturiile mele o.s.i.m in sate si comune 1900-vesnic gratuit etern[romanesti vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  8. Are PROXIMITATEA meseria si credinta mea psihologia mea legile mele[sa stie ce ia ] 1900-vesnic[probe biologice si chimice corecte de 7/13 vesnic ].Are semne pe ele si ei de fulger 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Are Proximitatea meseria mea fapte reale de gardian 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Credem in Livret eu cu parintii corect de 10- 1900/vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  11. Au oamenii livretul meu toti marturi si caseta TESA in ORGANIGRAMA PAZNICI toti marturi corect de 7/13 1900-vesnic[sa-i aiba la dosar vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  12. Are Organigrama mea paznici mecanici-bucatari Sanepidul 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  13. Au oamenii opinia mea martori cu mine la VASILIADA Cuvantul Imagine istorice, sa le aprinda lumanari vesnic[str.clopotar Grigorie].1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sint cu filmuletul jurnalista Amendamentul 1 la Trapeza Procuraturii[cerul ramuri de finic Adesgo]...numai noi, cerul ii alege 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sint o mica sarpaoana serpisoara mica a Maicii Domnului 1900-vesnic.Vernil monocrom stilist vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sint sfanta rufoasa moale din casele imparatilor biserici,PROZELITA, cu semne si minuni mari in lanul de porumbi[trisfetite psihologice colective vesnic in inima soare 1900-vesnic]...SBORNICA sint vesnic].Arat lanul de porumbi 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sintem cu semn pe usa casii si beci, de Primar Edil local 1900-etern si vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  18. Au creierul meu corect de 10 lumina juramantul de handicapati 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sint,, Vice,, national corect cum am cerut in Com.Batr...1900-vesnic chimie alim.Galati[zeul Hades folcloric Tibles vesnic].Stilist fisc vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  20. Au oamenii gandul meu de justitie 1900-vesnic Nero vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  21. Recunosc cadastrul meu motive intemeiate toti marturi cu film scoda si universul,au oamenii in sf Altar panzele noastre albe de legi legislative parinti bunicii eu 1900-vesnic in biserica aici stat vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  22. Au viata noastra schita mobila vanzatorii 1900-vesnic sa stie imaginile vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  23. Marea mea mărturie despre modul în care concep cu ajutorul DR DAWN, am reușit să rămân însărcinată, dar mi-a fost foarte greu să rămân însărcinată, am fost diagnosticată cu PCOS și insuficiență ovariană prematură, dar după mulți ani de încercare încă nu a fost posibil concepe până când am dat peste DR DAWN, am cumpărat de la el un medicament pe bază de plante pentru sarcină cu ingrediente naturale și mi l-a trimis prin UPS și după ce l-am folosit așa cum mi-a spus el, două săptămâni mai târziu eram însărcinată și această știre m-a făcut cea mai fericită femeie de pe pământ, am născut un băiețel frumos, tot cu ajutorul lui DR DAWN, sunt însărcinată în 8 luni acum, voi sfătui pe toți cei care caută ajutor pentru a rămâne însărcinată. sau poate pentru a vă împăca cu iubitul sau partenerul lor, puteți contacta acest medic grozav, a ajutat o mulțime de oameni pe care i-am prezentat, este o persoană foarte sinceră și de încredere, scrieți-i pe Whatsapp: +2349046229159

    RăspundețiȘtergere
  24. Este JUDECATORIA mea Completa la ROBOT TESA biserica Vale Culte de Mir Buzescu ortodoxe 1900-vesnic de bine rau fericire justitie,vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  25. Este lacul nostru unghii immormantari contabili toti pomenitii si Capul meu in organizatia Rugul Aprins de 13 arian sovietic extrapolat la Pantanaasa tara/Schenghen numai romanii 1900-vesnic corect.

    RăspundețiȘtergere
  26. Sint om de stiinta toti marturi toti la fel vernil monocrom rus sf Ion,toti au la fel si psihologia la fel rommii negriii[directiva plenarei osce 1900-vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  27. Are rommii negrii si listele pomenitii toti tot chivotul si obiectele mele sfintite 1900-vesnic ei marturi COMERT POLITICA PESCUIT NAVIGATIE vesnic,Santa Crociere.

    RăspundețiȘtergere
  28. Este semnatura mea suluri ieftine si la toti la fel calcul ospatari la fel semnat sin sbornica demiurg in muntii Tatra 1500-vesnic si etern.

    RăspundețiȘtergere
  29. Sint faptele mele bune inaintea oamenilor 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  30. Sint toate fabricarile mele de 13 arian sovietic extrapolat corecte de 10 in Fisa postului PSI Profesionale romane cu schemele[ordinatoare],pret cost calculatie unde legea cod cip bnr,si legea modul traditia si inelele 1900-vesnic ale mele etern.

    RăspundețiȘtergere
  31. Are politia de Stanga Bucuresti pachetul meu informatii corecte Zimnicea captcha de 13 arian cum am cerut 1900-vesnic[locul vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  32. Sint vanzator de carti in Arges judet 1900-vesnic de 13 semper viva,etern.

    RăspundețiȘtergere
  33. Este preot paroh Luc. Dum,popa sa iasa la raspantii la sf Cruci sa spuie la oameni adevarul 1900-vesnic.Stiim toti vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  34. Au logica mea scolara aici lob temporal parintii comun sf Taine 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  35. Au chivotul meu cu legi si sovietele informatiile de 10 corecte staborul si judecata tiganilor[unde ] 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  36. Avem mainile ochii mintea inima de Energoaparataj de 13 semper viva eu parintii bunicii[4] sotul sora unchiul 1900-vesnic.Cisnadari toti vesnic de nota 10 fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  37. Avem pecetile sf botezuri inchinate insemnate maini frunte urechi ochi chipuri cu Nicanor/Razis toti pomenitii 1900-vesnic.Le dau voie 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  38. Sa stie popiii morga cu popiii sf botez comunisti oameni legionari si MAPN judecatria mea cu vinovatii ce au facut[sa stie pandectul chemati marturi placa sunet morti cu foto scoda si universul au inregistrarile vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  39. tot neamul viu si mort avem semnaturi Straubing 1900-vesnic la clinica,corect romaneste.

    RăspundețiȘtergere
  40. are credinta mea col.Gafencu si tot blogul fericiticeiprigoniti.net,corecta de Rau corect materiale stiintifice serioase brute corecte muzeale i.g.duca 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  41. au matematica mea toate rudele 1900-vesnic corecta de Zimnicea vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  42. sintem in juramant cu contabilii Mariile stiu contabilitatea psihofrenologica inregistrat sf taine sunet toti comun marturi sf icoana,eu parinti bunici[3] sora sot unchi,ajutor au ca mine identic la perfectie,1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere