vineri, 23 decembrie 2016

24 Decembrie - Ajunul Nasterii Domnului Iisus Hristos (Ajunul Craciunului)

Ajunul Craciunului este ultima zi de post din Postul Nasterii Domnului. Acest post, care incepe in ziua de 15 noiembrie si se incheie in ziua de 24 decembrie, ne aduce aminte de patriarhii si dreptii Vechiului Testament, care au petrecut timp indelungat, in post si rugaciune, asteptand venirea lui Mesia, Mantuitorul lumii.
Nasterea Domnului este anuntata in lume de crestini prin colinde, primii care pornesc cu colindatul, in dimineata de Ajun, fiind copiii si tinerii. Acestia sunt primiti de crestini cu mere, nuci, covrigi si cu acele turte numite "Scutecelele lui Hristos". Pentru ca pana dupa Sfanta Liturghie din ziua de Craciun este inca post, colindatorii trebuie si ei primiti cu daruri de post (covrigi, turte, nuci, fructe).

”E sarbatoare! Bucura-te de pace, lumina si caldura alături de cei dragi tie. Daruieste din toata inima si deschide-ti sufletul pentru a primi dragoste si fericire. Lasa-ti sufletul sa renască si traieste fiecare zi ca pe un dar nepretuit.”

8 comentarii:

  1. Sa fiim fericiti vesnic sa fie functia mea de Caloian si cimitir de vatajel de folcclorul religiei greco-catolice vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Credem in Succesiune eu si parintii si sotul comun si fiecare si ce este impartit de Hristos frateste sa ne spuna notarul tot la toti, sa stiim toti succesiunea judecatoreasca vesnic, ramane tatiii si sotului sa imparta Hristos frateste,sa -i spuna notarul tatii foaia de parcurs, 1900-vesnic[le are in banca legalizate vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  3. Are tata lotizarile mele legalizate in banca sa-i spuna notarul lotizarile lasate lui tata de Hristos impartite frateste 1900-vesnic[are foaia de parcurs legalizata in banca vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  4. Au parintii si sotul Succesiunea mea judecatoreasca cu temei legal notar Pp, a mea stampila sa stie sa se pregateasca 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este iscalitura mea la vot la filtre noaptea la legionari corect de 7/13 arian sovietic,sint frasineanca 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sint Sfanta mare luminata Crestina Culte de Mir ortodox,la Parepa cu fizica-chimie de a 7 a la carpeta partid AUR cu omofor bisericesc in mana,sa vada semnele mele vesnic[jur pe gladiole si toate florile esmetice si restul ale mele de biolog forestier 1900-vesnic[marul vesnic arbore].

    RăspundețiȘtergere
  7. Avem acte legalizate de,, analfabeti, semi-docti si functionali,, in prag de alfabetizare la magistratura la Funaru eu parintii bunicii sora unchiul sotul rudele vii si moarte 1900-vesnic[Gherg popa vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  8. Sint Avocata Basarabeana pe Tron de avocat basarabean corect de 10 semper viva latina vulgaris 1900-vesnic[chirilica vesnic].

    RăspundețiȘtergere